Mediteren

Waarom mediteren ?

Druk, druk, druk . . .  Onze veeleisende job combineren met de zorg voor het huishouden, kinderen en kleinkinderen, allerhande sociale verplichtingen en engagementen. Je zou voor minder de pedalen al eens kwijt geraken.

Voel je je erg onrustig en  wil je meer ontspannen? Zou je graag meer rust vinden in je hoofd,  je innerlijke opnieuw in balans brengen? Dan is mediteren allicht iets voor jou.

Meditatie is een manier om te ontspannen en terug balans in je leven te brengen. Het is wetenschappelijk bewezen dat regelmatig mediteren een positief effect heeft op lichaam en geest. Maar dan moet je wel kiezen om tijd voor jezelf vrij te maken.

Kan iedereen zomaar mediteren ?

Ja, maar het is belangrijk om je te laten bijstaan door iemand die veel ervaring heeft met meditatie en zelf al veel heeft geoefend. Immers, de mallemolen in je hoofd staat niet zomaar direct stil, daar heb je wel wat begeleiding bij nodig.

Wat mag ik nog verwachten van meditatie ?

Na een tijdje zul je merken dat meditatie dieper gaat. Het wordt een zoektocht naar een antwoord op de vraag wie je nu werkelijk bent of hoe je wil in het leven wil staan.

Waar en hoe mediteren ?

In Lanaken komen we elke eerste maandag van de maand samen om in groep te oefenen. In groep mediteren werkt verbindend en heeft een stimulerend effect om het te blijven volhouden. Tijdens iedere bijeenkomst licht ik ook een aspect toe uit het Boeddhistisch gedachtegoed en hoe je dit kunt integreren in je dagelijkse leven.

Meer info ?

E- mail : johan.jacques@telenet.be  of op het nummer 0474 79 62 56 Laat zeker een boodschapje na als je geen antwoord krijgt.

Meer data vind je in de agenda.